Fivérek Borbirtok és Szekszárd BOROZÉ 2023

Fivérek Borbirtok a Szekszárd BOROZÉ-N

Nyári Szekszárdi Borozé

2023. június 10. (szombat) 17-20 óra közt várunk Titeket a Babits Mihály Kulturális Központ, Rendezvénytermében. Itt kerül megrendezésre a Szekszárdi Borvidék pincészeteinek nyári kóstolója, friss fehérekkel, gyöngyözőkkel és elegáns pezsgőkkel, ropogós rozék és könnyű vörösborok kíséretében. Jegyek kaphatók elővételben a Szekszárd Borvidék honlapján és applikációján keresztül bankkártyás fizetéssel:

https://szekszardibor.com/product/boroze-2023/

Üvegbalon a sorok közt
Üvegbalon a sorok közt

Fehér és Szekszárd

Ma már nem kérdés, hogy a szekszárdi borvidék is képes friss, üde, izgalmas a nyárestéket frissítő fehérborokat is produkálni. Azt szeretnénk, hogy egyre többen ismerjétek meg és higgyetek a szekszárdi dombvidék ezen arcában is, mivel sok fehérfajta – olaszrizling, rizlingszilváni, chardonnay, zöld veltelini, rajnai rizling, tramini, királyleányka, ottonel muskotály, zenit, cserszegi fűszeres érzi jól magát ezeken a löszös lejtőkön.

A mi kedvencünk a rizlingszilváni és a chardonnay.

Rizlingszilváni és a Sauvignon blanc remek találkozása a Fivérek Birtokborában

A rizlingszilván Németországból származó szőlőfajta. Korai érésű, bőtermő fehér borszőlőfajta. Fürtje középnagy, vállas, tömött. Bogyója középnagy, sárga, gömbölyded, alig hamvas, középvastag héjú. Húsa puha, leveses, semleges ízű.

Nagyon érzékeny a különböző betegségekre, ezért nagy odafigyelést igényel, ugyanakkor optimális esetben bora illatos, könnyed és gyorsan érik, izgalmas kombinációt alkot a sauvignon blanc-val.

A meglepetés

Csak annyi mondunk, hogy PINOT Gris…. Továbbá természetesen készülünk a rendkívül epres, málnás ízvilággal rendelkező Syrah sillerrel is.

Reduktív Chardonnay erdőben
Reduktív Chardonnay

A Chardonnay két arca

Az igazság, hogy így és úgy is remek. Mi mégis a battonage technikával készült borhoz vonzódunk. De mit is jelent ez: a bornak seprűjét a hordókba átfejtjük és rendszeres időközénként felkeverjük és így jelenik meg egy további telt, kerek, krémes ízvilág.

https://fiverek.hu/siller/

Gyertek és csatlakozzatok egy könnyű, nyár esti programhoz

Ha nem tudtok a programon részt venni, akkor bátran hívjátok, vagy írjatok Máténak és segítünk a tételeink megkóstolásában.

Prohászka Máté:

E-mail: info@fiverek.hu

Mobil: +36 30 7431814

Web: https://fiverek.hu/

Fontos

0
KOSÁR
  • A kosár üres.