SZEKSZÁRD - Fivérek

Szekszárd, ez a változatos vidék a sajátos helyi mikroklímákkal, különböző fekvésű dűlökkel remek, egyedi karakterrel rendelkező borokat ad. A helyi vörösbor nagyságát, sokízűségét az egymásba fonódó, különböző mikroklímájú dombok termése adja.

Az ember egy idő után vonzódik a gyökereihez, de mikor visszatér a gyermekkora helyszíneire, a sok év alatt megélt tapasztalatai alapján képes új dolgokat is felfedezni benne. A régi érzéseket próbálja meg új eszközökkel megvalósítani.

Mik is voltak ezek az élmények, melyeket Szekszárd, a dombvidék tudott adni az ott élőknek. Az itt lévő viszonylag kis telkek, melyek persze városi viszonylatban nagyok voltak, alkalmat adtak a napi rutin életből való elmenekülésre, ugyanakkor még sem voltál magányos – száz méter séta után egy másik családnál voltál. A földek, szőlők, borok közösségeket építettek fel. Az itt lévő löszszurdokok kiváló sportolási lehetőségeket adtak, hasonló kerékpár utakat és szánkópályákat máshol nem lehetett találni. A hétvégi főzések a telkeken kiemelkedő gasztronómiai élmények voltak.

Szekszárd és a bor évezredek óta összekapcsolódó fogalmak, a közös borászkodáshoz kapcsolódó tevékenységek évente rendre összehozták a családi és baráti társaságokat. Ezen életterek vannak jelenleg megszűnőben, bár az irántuk való igény soha nem látott mértékben kezd megjelenni. Itt tud segíteni egy régi-új szem és a régi értékeket –amikre az igény örök –új köntösben, új eszközökkel életre kelteni.

Szekszárd, tanya a múltból
Napfelkelte Szekszárdon

 

 

 

 

A lombhulláskor vigaszunkra
Eljön a víg szüret megint,
Lesz már, ami fölmelegítsen,
Ha kissé hűsebb szél legyint.

szv
Jó gazda szemével

Erre teszünk kísérlet egy Vállalkozás formájában, a szó jó értelmében és a szó gazdasági értelmében is. Családoknak biztosítunk munka lehetőséget, új értéket teremtünk, élményt, pihenést, kikapcsolódást nyújtunk a vendégeink számára. Munkánk során a hagyományos tudást, tapasztalatokat ötvözzük a modenrn technológia adta lehetőségekkel. 

A csapat, aki erre vállalkozott igazából egy nagy család a szó minden értelmében. A nevükben is sok élményt, jó pihenést és finom borokat kívánok!

Kadarka szekszárdi dombokkal
0
KOSÁR
  • A kosár üres.