KOSÁR
- A kosár üres.
Összesen
0 Ft
2023. június 10. (szombat) 17-20 óra közt várunk Titeket a Babits Mihály Kulturális Központ, Rendezvénytermében. Itt kerül megrendezésre a Szekszárdi Borvidék pincészeteinek nyári kóstolója, friss fehérekkel, gyöngyözőkkel és elegáns pezsgőkkel, ropogós rozék és könnyű vörösborok kíséretében. Jegyek kaphatók elővételben a Szekszárd Borvidék honlapján és applikációján keresztül bankkártyás fizetéssel:
Ma már nem kérdés, hogy a szekszárdi borvidék is képes friss, üde, izgalmas a nyárestéket frissítő fehérborokat is produkálni. Azt szeretnénk, hogy egyre többen ismerjétek meg és higgyetek a szekszárdi dombvidék ezen arcában is, mivel sok fehérfajta – olaszrizling, rizlingszilváni, chardonnay, zöld veltelini, rajnai rizling, tramini, királyleányka, ottonel muskotály, zenit, cserszegi fűszeres érzi jól magát ezeken a löszös lejtőkön.
A mi kedvencünk a rizlingszilváni és a chardonnay.
A rizlingszilván Németországból származó szőlőfajta. Korai érésű, bőtermő fehér borszőlőfajta. Fürtje középnagy, vállas, tömött. Bogyója középnagy, sárga, gömbölyded, alig hamvas, középvastag héjú. Húsa puha, leveses, semleges ízű.
Nagyon érzékeny a különböző betegségekre, ezért nagy odafigyelést igényel, ugyanakkor optimális esetben bora illatos, könnyed és gyorsan érik, izgalmas kombinációt alkot a sauvignon blanc-val.
Csak annyi mondunk, hogy PINOT Gris…. Továbbá természetesen készülünk a rendkívül epres, málnás ízvilággal rendelkező Syrah sillerrel is.
Az igazság, hogy így és úgy is remek. Mi mégis a battonage technikával készült borhoz vonzódunk. De mit is jelent ez: a bornak seprűjét a hordókba átfejtjük és rendszeres időközénként felkeverjük és így jelenik meg egy további telt, kerek, krémes ízvilág.
Ha nem tudtok a programon részt venni, akkor bátran hívjátok, vagy írjatok Máténak és segítünk a tételeink megkóstolásában.
Prohászka Máté:
E-mail: info@fiverek.hu
Mobil: +36 30 7431814
Web: https://fiverek.hu/