KOSÁR
- A kosár üres.
Összesen
0 Ft
9540 Ft
Tavasz Szekszárdról
Mátyás napján -vagyis február 24-én- a népi hiedelem azt mondja: „ha Mátyás jeget talál, akkor töri, ha nem talál, akkor csinál”. Tehát a hideg idő jó termést, a szeles idő rosszat jelez.
Mi ebben a gyakran változó időjárásban egy nagyon változatos borcsomagot állítottunk össze:
Cabernet sauvignon száraz vörösbor
A cabernet sauvigon borunk termőterületei a várdombi dombok keleti vonulatán helyezkednek el. Fekete gyümölcsös jegyek a termőterület személyiségét tükrözi, mély színnel, magas alkohollal, közepes savakkal és tanninokkal rendelkezik. Magas potenciállal rendelkező bor, mely palackban még további érést is meghálálja. Az alkohol tartalma: 15%
Fogyasztás: Ideális párosítás bármilyen vörös húsos étel mellé. Méltó társa az ünnepi asztalok főfogásainak. Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 18-20 Celsius fok.
Omnium Királyleányka száraz fehérbor
Az Omnium sorozatunk minden évben a szekszárdi borvidékre oly jellemző, házasítással készült egy vörös tételt, a régi időket idéző egy fehér tételt és a nyári esték kedvencének számító egy darab rozé tételt tartalmazz. Ezen tételeink is a többihez hasonlóan terméskorlátozott területekről, kézműves jelleggel készültek.
A 2024-es évben az Omnium fehér kategóriába a Királyleányka száraz fehérborunkat válogattuk be. A királyleányka egy tipikus magyar szőlőfajta, Erdélyből származik, a kövérszőlő és a leányka hibridje. Szeptember végén szüreteljük a Bátaszék környéki területekről. Illatában a virágok, gyümölcsök, muskotály egyszerre van jelen. Egy igazán kellemes üdítő bor.
Fogyasztás: 12,5%-os alkohol mellett elsősorban hal-, és gombás ételek, könnyű sajtok mellé javasoljuk. Javasolt 12..14 ℃-ra hűteni.
Chocolate Merlot Vörösbor
Selymes textúrája a termőterület személyiségét tükrözi, mély színnel, magas alkohollal, közepes savakkal és tanninokkal rendelkezik. Illatában érett gyümölcsök, eukaliptusz, áfonya jelenik meg, majd a dekantálás közben előbújik uralkodó jegyként a konyakmeggy. Ízében finom fűszeresség mellett a lédús gyümölcsök kísérik az étcsokoládét. Magas potenciállal rendelkező bor, mely palackban még további érést is meghálálja.
Fogyasztás: Ideális párosítás bármilyen vörös húsos étel mellé. Méltó társa az ünnepi asztalok főfogásainak. Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 18-20 Celsius fok.
29 készleten