Omnium száraz Vörösbor | 2021

3200 Ft

Az Omnium sorozatunk minden évben a szekszárdi borvidékre oly jellemző, házasítással készült egy vörös tételt, a régi időket idéző egy fehér tételt és a nyári esték kedvencének számító egy darab rozé tételt tartalmazz. Ezen tételeink is a többihez hasonlóan terméskorlátozott területekről, kézműves jelleggel készültek.

A 2024-es évben az Omnium vörösbor kategóriába a 2021-es Merlot, Cabernet Franc és Kékfrankos házasításával készült cuvée tételünk került. Szőlőink termőterületei a szekszárdi dombvidék legszebb és egyben legnépszerűbb részén a Porkoláb-tetőn találhatók. Az egész év során a szellők kellemesen átjárják, a napsütés pedig minden égtáj felől éri az itteni pásztákat. Az erjesztést követően 12 hónapos tölgyfahordós, majd 12 hónapos üveges érlelés következik. Ezen tételünk a Szekszárdi Borvidék borversenyén aranyérmet ért el 2024-ben.

Fogyasztása: Az alkoholtartalma 13,5%, fogyasztása 18℃-on javasolt. Könnyed, rendkívül gyümölcsös vörösbor. Színe közepesen mély, kellemes savak és tanninok alkotják borunk gerincét. Illatában a szeder, friss fűszerek, ízében a piros bogyós gyümölcsök jellemzik. ideális választás sültek, pörköltek és vörös húsokhoz is.

93 készleten

Kategória:
0
KOSÁR
  • A kosár üres.