Nyári Pezsgés Szekszárdról | 2024

12800 Ft

Az Omnium sorozatunk minden évben a szekszárdi borvidékre oly jellemző, házasítással készült egy vörös tételt, a régi időket idéző egy fehér tételt és a nyári esték kedvencének számító egy darab rozé tételt tartalmazz.

A 2024-es évben az Omnium vörösbor kategóriába a 2021-es Merlot, Cabernet Franc és Kékfrankos házasításával készült cuvée tételünk került.

Fogyasztása: Az alkoholtartalma 13,5%, fogyasztása 18℃-on javasolt. Könnyed, rendkívül gyümölcsös vörösbor. Színe közepesen mély, kellemes savak és tanninok alkotják borunk gerincét. Illatában a szeder, friss fűszerek, ízében a piros bogyós gyümölcsök jellemzik. ideális választás sültek, pörköltek és vörös húsokhoz is.

A 2024-es évben az Omnium rozé kategóriába a Syrah száraz rozéborunkat válogattuk be. A várdombi dűlőink keleti vonulati ideális körülményeket teremtenek a szőlőművelésnek. A tisztán syrah szőlő felhasználásával készült száraz rozéborunk hazája is ezen területen található. Nagyon rövid, a présben történő héjon áztatás után került az acéltartályokba, ahol hőmérséklet szabályozás mellett történt az erjesztés.

Fogyasztása: Az alkoholtartalma 13%, fogyasztása hűtve javasolt. Ideális választás könnyű ételek mellé, nyár esti beszélgetésekhez. Ízében, illatában a málnás és epres jegyek adnak izgalmat.

A 2024-es évben az Omnium fehér kategóriába a Királyleányka száraz fehérborunkat válogattuk be. A királyleányka egy tipikus magyar szőlőfajta, Erdélyből származik, a kövérszőlő és a leányka hibridje. Szeptember végén szüreteljük a Bátaszék környéki területekről. Illatában a virágok, gyümölcsök, muskotály egyszerre van jelen. Egy igazán kellemes üdítő bor.

Fogyasztás: 13%-os alkohol mellett elsősorban hal-, és gombás ételek, könnyű sajtok mellé javasoljuk. Javasolt 12..14 ℃-ra hűteni.

Az ALLEGRA sorozatunk a gyümölcsös ízvilágot és a frissességet hozza el. A tételeink széndioxid hozzáadásával készülnek.

Az ALLEGRA Syrah félédes rozé gyöngyözőborunk termőterületei a várdombi lankákon található. A félédes állapot elérése érdekében a szüret október második felében történt, kéziszedéssel. Az ideális gyümölcsös ízvilág elérése érdekében hosszabb ideig – 2 napig – héjon áztattuk.

Fogyasztása: a közepes 13%-os alkoholtartalma, az édes gyümölcsös ízvilág, a széndioxid frissessége és a félédes cukortartalom nagyon jól kiegészíti egymást. Egy igazi desszertbor. Fogyasztása 6..8 ℃-on ideális. Elsősorban sütemények, desszertek mellé ajánljuk, ugyanakkor kiváló alapot biztosít koktélok készítéséhez.

Az ALLEGRA családunk másik tagja a Pinot Gris száraz fehér gyöngyözőborunk, szőlőit 80 mázsa/hektár alatti tőketerheléssel szüreteltük szeptember második, harmadik hetében kézzel.

Fogyasztása: a közepes 12,5%-os alkoholtartalma nagyon kiegyensúlyozott, könnyű, üde fehérbort ad. Fogyasztása 8..10 ℃-on ideális. Elsősorban fehér húsok, így csirke, grillezett halak és tenger gyümölcsei mellé ajánljuk.

A CHARDONNAY szőlőink közép magas kordonos metszéssel vannak kialakítva. A zöld munkák és a szedés is kézi erővel történik. A szüret, ezen fajták esetén jellemzően szeptember második, harmadik hetében szokott történni. Az ekkor még jellemzően meleg időjárás miatt a kora reggeli órákban kezdünk, annak érdekében, hogy a must a lehető leghidegebb hőmérsékleten kerüljön be a pincészetünkbe. A jellemzően 15 Celsius-fokra hűtött acéltartályokba kerül a must, ahol irányított erjesztésen megy keresztül.

Fogyasztása: a viszonylag magas – 13,5%-os alkohol tartalma ellenére is nagyon kiegyensúlyozott, könnyű, üde fehérbor. Elsősorban fehér húsok, így csirke, grillezett halak és tenger gyümölcsei mellé ajánljuk.

49 készleten

Kategória:
0
KOSÁR
  • A kosár üres.