Chardonnay száraz fehérbor | 2023

2600 Ft

A szőlőink közép magas kordonos metszéssel vannak kialakítva. A zöld munkák és a szedés is kézi erővel történik. A szüret, ezen fajták esetén jellemzően szeptember második, harmadik hetében szokott történni. Az ekkor még jellemzően meleg időjárás miatt a kora reggeli órákban kezdünk, annak érdekében, hogy a must a lehető leghidegebb hőmérsékleten kerüljön be a pincészetünkbe. A bogyózás és a zúzás Enoitalia eszközével történik, a zúzás során törekszünk arra, hogy a szemek csak minimális mértékben roppanjanak meg. A préselést szakaszos üzemmódban, viszonylag alacsony nyomási tartományban Enoveneta PPA9 pneumatikus préssel végezzük. Innen közvetlenül már a jellemzően 15 Celsius-fokra hűtött acéltartályokba kerül a must, ahol irányított erjesztésen megy keresztül.

Fogyasztása: a viszonylag magas – 13,5%-os alkohol tartalma ellenére is nagyon kiegyensúlyozott, könnyű, üde fehérbor. Elsősorban fehér húsok, így csirke, grillezett halak és tenger gyümölcsei mellé ajánljuk.

50 készleten

Kategória:
1
KOSÁR