Szegedi borfesztivál 2023

A szegedi borfesztivál új kiállítója a FIVÉREK BORBIRTOK

MEGLEPETÉSek a Szegedi Borfesztiválon

A szegedi borfesztiválra néhány meglepetéssel is készülünk, eddig máshol nem elérhető tételeinket is itt lehet, majd elsőízben kóstolni. Így a magyar nemesítésű is ritkaságnak számító Turán szőlőfajtából készült cuvéenket. A turánt még a 60-as években nemesítették Eger környékén és jelenleg is a legnagyobb termőterületek itt találhatóak, így különösen érdekes, hogy milyen remek arcát mutatja a szekszárdi lankák között. Érdemes kipróbálni ! Az utánozhatatlan, mély színe és a feketebogyós, gyümölcsös jellege miatt ideális párosítás más szőlőfajtákkal. Mi Szekszárdon házastársnak a kékfrankost választottuk.

Másik újdonságunk a PINOT GRIS, vagyis lánykori nevén a szürkebarát. A szekszárdi dombvidékre nem jellemzők a fehér szőlőfajták, ezért is izgalmas kóstolni, hogy a csodás löszös, keleti lejtőkön milyen izgalmas bort ad ez a francia eredetű szőlő

Ami kötelező

Természetes módon elérhető a standunkon a Vinalies Le Mondial du Rose 2023-on aranyérmes Kékfrankos rozénk is. Mely illatában a vajkörte, egres és fehér virág jegyei jelennek meg, melyek közül aromájában tovább viszi a vajkörte tónust, kiegészülve piros gyümölcsös jegyekkel, így ribizlivel, málnával és eperrel.

Szegedi Borfesztivál készülünk
Készülünk a Szegedi Borfesztiválra
Szegedi Borfesztivál készülünk
Szegedi Borfesztivál, már pakolunk

Szegedi Borfesztivál

Egy monstre, 10 napos fesztivál rengeteg kulturális és gasztronómiai rendezvénnyel. Május 12-vel kezdődik és egészen május 21-ig tart. Persze a fő attrakció a mintegy 100 pincészetet felvonultató borudvar. A programok részeletes elérése:

https://szegediborfesztival.hu/

Hol találtok minket a Szegedi borfesztiválon ?

Keressétek a 96.-os helyet, ha minden igaz, akkor ott kell, hogy találjatok minket is. Borászatok listája:

https://szegediborfesztival.hu/borfesztival-kiallitok/

Vásárlás

Borainkat elérhetitek a webshopban:

https://fiverek.hu/vasarlas/

0
KOSÁR
  • A kosár üres.