Decs

Látnivalók

Decs nagyközség Tolna megye dél-keleti részén, a Dunántúlon található, a Sárköz közepén, Szekszárd és Bátaszék között. “A sárköz fővárosa”, melyet páratlan gazdagságú néprajzi kincsével érdemelt ki.

Sárközi tájház

Az 1863-ban épült Tájház tisztaszobája, a nyitott konyha, valamint a lakószoba berendezései és használati tárgyai mellett a sárközi népviselettel is megismerkedhet a látogató. A múzeumlátogatáshoz hozzátartozik a helyi gyöngyfűző műhely megtekintése és szövésbemutató. Igény szerint az alábbi kézműves foglalkozásokra is lehetőség van: gyöngyfűzés, kosárfonás, szövés (szövőkerettel), gyöngyszövés, fonaltechnika, körmöcskézés.

 

 

 

 

Átugrattam a Sárvizét lovastul,

Beleesett a sarkantyúm rudastul.

Majd kifogja az a gyönge viola,

Aki engem megvigasztal valaha.

 

Sárközi népdal

Gyöngy műhely Galéria

A kiállításon hagyományos sárközi népi ékszerek, a Kárpát-medence gyöngyékszerei, valamint a különböző hagyományokon alapuló, ma is használatos gyöngyékszerek tekinthetők meg. A kiállított tárgyak megvásárolhatók vagy megrendelhetők. A tulajdonos, Oláh Márta a népművészet ifjú mestere, népi iparművész.

Babamúzeum

Bemutatja a sárközi emberek viseletét életképekben a születéstől az elmúlásig. Az érdeklők felvehetik a sárközi népviseletet arra az időre, míg megörökítik őket.

Szöveg: www.telepules.com    |    Fotó: egykor.hu

0
KOSÁR
  • A kosár üres.